St. Basil's Cathedral - Aziz Vasil Katedrali

Aziz Vasil Katedrali (Rusça: Собор Василия Блаженного) Moskova, Kızıl Meydan'da soğana benzeyen, rengarenk, kubbemsi çatılarıyla ünlü bir katedraldir. Yaygın bir hata olarak Kremlin Sarayı'yla karıştırılır.

1555 - 1561 yılları arasında Rus Devleti' nin Kazan ve Astrahan hanlıklarına karşı kazandığı zaferleri kutlamak amacıyla Korkunç İvan tarafından yaptırılmıştır. Değişik şekilde tasarlanmış olan sekiz kubbe, sekiz ayrı zaferi simgelemektedir. Önceleri som altın olan kubbeler 1670'den sonra değişik renklerde boyanmıştır. En uzun kulesi yaklaşık 65 metre yüksekliktedir. Yöre halkı arasında yapının bir İtalyan mimarın tasarımı olduğu, daha sonra yapıyı tekrar etmemesi için mimarın kör edildiği rivayeti dolaşır. Kilise bugün müze olarak kullanılmaktadır.

St. Basil's Cathedral kimdir 12 Temmuz 2011 Google Doodlesi - Tasarım dahisi
St. Basil's Cathedral nedir. St. Basil's Cathedral doodle

St. Basil’s Cathedral ( aziz vasil katedrali ) hakkında pek fazla bilgim yok sadece rusyanın ünlü kızıl meydanından görüntüler ekrana gelidğinde ilk dikkati çeken hiç kuşku yok ki St. Basil’s Cathedral yapıtı oluyordu.
St. Basil’s Cathedral

12 temmuz 2011 tarihinde google amca St. Basil’s Cathedral inin yapılışınn 450 nci yılı anısına google doodle da kendisine yer vermiştir.

Logo oldukça hoş , klasik google doodle renklerine yer verilmiş gibi görünmekte.

Bu güzel St. Basil’s Cathedral logosu için google ekibine teşekkür ederiz, bir nebzede olsa dünya kültürü hakkında bilgi sahibi oluyoruz. 12 temmuz google, St. Basil´s Cathedral, St. Basil´s Cathedral 12 temmuz google logosu, St. Basil´s Cathedral ne zaman yapıldı, St. Basil´s Cathedral nedir, St. Basil´s Cathedral nerede, St. Basil´s Cathedral tarihi

0 yorum:

Yorum Gönder