Mustafa Ceceli Hayatı

Biyografi

2 Kasım 1980’de Ankara’da dünyaya gelen Mustafa Ceceli’nin müziğe olan ilgisi ailesi tarafından çok küçük yaşlarında farkedildi. 6 yaşında piyano ile tanışan Ceceli’ye, almış olduğu 2 yıllık piyano eğitimi sonrası öğretmeni konservatuar eğitimi almasını önerdi. Lise yıllarında amatör olarak düzenlemeler yapmaya başladı. Üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği bölümünü kazanan Mustafa Ceceli aynı dönemde arkadaşlarının kurmuş olduğu bir grupta keyboard çalmaya başladı. Bir tarfatan da albüm yapmak isteyen sanatçılara demo kayıtlar hazırladı. Fakültenin 3. yılında tekrar üniversite sınavına girerek Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandı ve Ankara’daki müzik hayatını noktalayarak İstanbul’a geldi.

İstanbul’a gelişinin ardından Cenk Eren’in vokalistliğini yapan Merih Ermakastar’ın şarkılarına düzenlemeler yaparak profesyonel aranjörlük hayatına adım attı. Piyasaya çıkan bu albümle birlikte Ozan Doğulu ile tanıştı ve o dönemde hazırlanmakta olan Kenan Doğulu’nun ‘’Demedi Deme’’ albümündeki Aklım Karıştı şarkısının düzenlemesini yaptı.

Bu şarkıda yaptığı başarılı düzenleme sonrasında Sezen Aksu’ya kadar uzanan müzik yolculuğu başlamış oldu. Sezen Aksu’ya hem albümlerinde hem de sahnede eşlik etmeye başlayan Ceceli’nin imza attığı aranjeler büyük ilgi gördü. Listelerde üst sıralarda yer alan İkili Delilik, Hükümsüz ve Gidemem şarkılarını düzenledi. Aynı tarihlerde düzenlemiş olduğu Çakkıdı şarkısı Türk Pop Müziğine yeni bir soluk getirdi ve yoğun ilgi gördü. Ardından Emre Altuğ, Levent Yüksel, Hande Yener, Serdar Ortaç, Bengü, Melih Görgün, Ziynet Sali, Gülşen, Betül Demir, Murat Boz, Sıla, Hepsi ve Emel Müftüoğlu’na yaptığı aranjelerle hızlı yükselişini devam ettirdi.

Samsun Demir’den gelen teklif üzerine ENBE orkestrası albümünde konuk sanatçı olarak, Sezen Aksu’ya ait olan “Unutamam“ adlı şarkıyı seslendirdi. Şarkı 35. Altın Kelebek “En İyi Çıkış Yapan Solist’’ ve Power Türk Video Müzik Ödülleri “En İyi Çıkış Yapan Video Klip” ödüllerini aldı. Bu şarkıdaki etkileyici yorumuyla solistlik kariyeri de başlamış oldu. Daha sonra da Uzay Heparı “Sonsuza” albümünde “Karanfil’’ isimli şarkıyı düzenledi ve yorumladı.

"Limon Çiçekleri" isimli ilk single çalısması 14 Temmuz 2009’da DMC etiketiyle piyasaya çıktı. Şarkı, müzik listelerinde 1 numaraya yükseldi ve yayın kuruluşları tarafından düzenlenen pek çok oylamada yılın en iyi single ödülünü aldı.

Yaklasık iki yıl süren çalışma sonrasında 20 Kasım 2009 tarihinde ilk solo albümü ile müzik marketlerdeki yerini aldı. Bu albümünden kısa bir süre sonra14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlanan Hastalıkta Sağlıkta piyano versiyonu piyasaya çıktı.

16.Kral TV Müzik ödülleri gecesinde ‘’En Iyi Erkek Sanatçı’’ ve ‘’En Iyi Albüm’’ ödüllerine layık görüldü. Bu ödüller sonrası, Magazin Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen gecede ‘’Hastalıkta Sağlıkta’’ isimli şarkısıyla ‘’Yılın En Iyi Çıkış Yapan Şarkısı’’ odülünü aldı. Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen 37. Altın Kelebek ödüleleri gecesinde ‘’En Iyi Çıkış Yapan Sanatçı’’ ödülüne layık görüldü.

Yaz aylarında albüm şarkılarının remixlerinin ve Hata isimli 1 yeni şarkının bulunduğu özel albumü müzik marketlerdeki yerini aldı.

Profesyonel olarak aranjörlük hayatına da devam eden Mustafa Ceceli son olarak; Sertab Erener, Tarkan, Ajda Pekkan ve Aşkın Nur Yengi ile çalıştı.

EnBe Orkestrası Kalbim albümünde yer aldı. Albümde seslendirdiği 2 şarkı 'Eksik' ve 'Yağmur Ağlıyor' yoğun ilgi gördü. 'Eksik' şarkısı Mustafa Ceceli / Elvan Günaydın düeti olarak dinleyicisiyle buluştu.

Albümleri :

Mustafa Ceceli (2009)
Mustafa Ceceli Remixes (2010)

Single Çalışmaları :

Limon Çiçekleri (14 Mayıs 2009)
Hastalıkta Sağlıkta (14 Şubat 2010)



Video klipleri :

Unutamam
Karanfil
Limon Çiçekleri
Hastalıkta Sağlıkta
Dön
Tenlerin Seçimi
Hata
Bekle
Eksik
Yağmur Ağlıyor

Ödülleri :

Yıl Ödül veren organizasyon Kategori

2008 Powertürk Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Video Klip (Unutamam)
2009 İstanbul FM Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı[5]
2009 İstanbul FM Müzik Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı Single'ı
2010 16.Kral Tv Müzik Ödülleri En iyi Albüm
2010 16.Kral Tv Müzik Ödülleri En iyi Erkek Sanatçı
2010 37. Altın Kelebek Ödülleri En iyi Çıkış Yapan Solist
2010 7.Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri En İyi Erkek Pop Müzik Sanatçısı
2010 1. Pal FM Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2010 İstanbul FM Müzik Ödülleri En iyi albüm
2011 TRT Müzik Ödülleri En iyi Erkek Sanatçı

Bazı aranjeleri

Mustafa Ceceli - Mustafa Ceceli kendi albümü (Tüm Şarkıları)
Kenan Dogulu - Aklım Karişti(Demedi Deme/2003)
Kenan Dogulu - Cakkıdı(Festival/2006)
Emre Altug - Aşk-ı Kıyamet
Emre Altug - Neyleyim
Sezen Aksu - İkili Delilik
Sertab Erener - Rengarenk
Sertab Erener - Bu böyle
Sertab Erener - Açık Adres
Sertab Erener - Koparılan Çiçekler
Serdar Ortaç - Mesafe
Özgün - Elveda
Gökhan Tepe - Yürü Yüreğim
Sıla - Töre
Burcu Güneş - Selami Şahin 'Ben Bir Tek Adam/Kadın Sevdim

0 yorum:

Yorum Gönder