Google insanı Salak mı yapıyor

İnternet zihni geriletir mi?

Google insanı salak mı yapar?

Bir zamanlar Sokrat'a göre de yazı salak yapıyordu.

     Diyanet uyarıyor: "Aşırı internet zihni geriletir. Bilgisayar oyunu, organları fuzuli işgaldir. Fazla kullanan tedavi olsun." ABD'li uzman Nicholas Carr uyarıyor: "Google insanı salak yapar, beynin yapısını değiştirir."
     Nereden biliyorsunuz? Yani ben de "İnternet kabız yapar" diye bir iddiada bulunabilirim rahatlıkla. Tarih boyunca zihni melekeyi ilgilendiren yeni teknolojiler hep zararlı bulunmuştur. Mesela Sokrat'a göre yazı yazmak hafızaya zarardı. Sonra okul, gazete, radyo ve televizyon... Bugün bunlardan şikayetçi olan varsa çıksın ortaya.

      İsviçreli ünlü botanikçi ve zoolog Conrad Gessner, modern dünyanın aşırı bilgi yüklemesi yüzünden zihnin dumura uğramasından şikayetçiydi. "Bu kadar bilgi kafa karıştırıyor" diyordu.
Bugün dijital ortamın risklerine ilişkin pompalanan uyarılarla birebir örtüşüyordu şikayetleri.

Türkiye Rusya Basketbol Maçının Galibi

Sıradaki gelsin!

12 Dev Adam Fildişi Sahili’nden sonra Rusya’yı da mağlup ederek 2’de 2 yaptı!


2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Takımımız, Rusya'yı 65-56 mağlup etti.

TÜRKİYE: 65 - RUSYA: 56

SALON: Ankara
HAKEMLER: Sasa Pukl (Slovenya), Ilija Belosevic (Sırbistan), (Avusturya)

TÜRKİYE: Ömer Onan 3, Ersan 10, Kerem Tunçeri 5, Ömer Aşık 10, Hidayet 14, Sinan 3, Semih 9, Oğuz, Kerem Gönlüm 2, Ender 9
RUSYA: Bykov 10, Kaun 13, Pokrashov 2, Monya 13, Voronov 1, Vorontsevich 5, Kolesnikov, Fridzon 5, Khvostov 6, Mozgov 1

1. PERİYOT: 16-15
DEVRE: 33-22
3. PERİYOT: 48-37

Karşılaşmaya Türkiye, Ömer Onan, Ersan, Kerem Tunçeri, Ömer Aşık, Hidayet, Rusya ise Vorontsevich, Bykov, Kaun, Pokrashov, Monya ilk beşleriyle çıktılar.

Maçın ilk 2 dakikası boş hücumlarla geçti. Periyotta ilk sayı Monya'nın basketiyle Rusya'dan geldi. İlk 2 dakikadan sonra oldukça hızlanan karşılaşmanın 5. dakikasında A Milli Basketbol Takımı, Kerem Tunçeri'nin 3 sayılık basketiyle 9-6 öne geçmeyi başardı. Çeyreğin ilk 6 dakikası Rusya'nın 12-9 üstünlüğüyle geçilirken, peş peşe hücumlardan boş dönen Türkiye, aradaki farkı kapatma şansını Ersan'ın 3 sayılık basketiyle buldu ve periyodun son 1.40 dakikasına 14-14 beraberlikle girildi. Türkiye, her iki takımın da hücumda ve savunmada büyük gayret sarf ettiği çeyreğin bitimine 48 saniye kala Ersan'ın serbest atıştan kazandırdığı 2 sayıyla 16-14 öne geçti. Periyot, Rusya'nın serbest atıştan kazandığı tek sayının ardından, 16-15 Türkiye'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

2010 Memur Zammı

FLAŞ!..

BAKAN YAZICI, YAPILAN ZAMMIN ORANSAL KARŞILIĞININ YÜZDE 18 OLDUĞUNU SÖYLEDİ!..

İŞTE EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI!..

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 'Bu sene yaptığımız zamla bin 300 TL olan en düşük memur maaşı 2011 yılı temmuz ayı itibariyle aile yardımıyla birlikte bin 534 TL olacak. Aradaki fark net 234 TL ve oransal karşılığı yüzde 18. Bu zam fevkalade bir zam' dedi.

Yazıcı, 9. dönem toplu görüşmenin tamamlanmasının ardından, hükümetin teklifini kabul eden Memur-Sen'in Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Başbakanlık Merkez Bina'da açıklamalarda bulundu.

Türkiye gündemine oturmuş bir konuda, kamuda çalışanların mali ve sosyal haklarına ilişkin müzakere 15 Ağustos'ta başladıklarını anımsatan Yazıcı, görüşmelerin noktalandığını söyledi.

Memurlar ve sözleşmeli personelle ilgili hemen hemen her konuyu enine boyuna tartıştıkların ifade eden Yazıcı, çok özgür bir tartışma ortamında sorunları her yönüyle irdelediklerini dile getirdi.

Yazıcı, Maliye Bakanlığı başta olmak üzere Devlet Planlama Teşkilatı ve Hazine Müsteşarlığının mali ve sosyal haklara ilişkin raporun sunumunun ardından bu kurumların Türkiye ekonomisi, ülkenin borçlanma kapasitesi, borç ödeme yeteneği gibi değişik faktörleri dikkate alarak sunum yaptıklarını bildirdi.

Daha sonra önerilerini kademeli olarak konfederasyonlarla paylaştıklarını anlatan Yazıcı, aralar verildiğini, öneriler getirildiğini, önerilerin revize edildiğini, sonuç olarak kamuda çalışan memurlara 2011 yılının ilk 6 ayında yüzde 4, ikinci 6 ayında yüzde 4 olmak üzere toplam yüzde 8 oransal zam yapılması, ocak ayından itibaren 80 lira ek ödemede bulunulması, ilk 6 ayda 20, ikinci 6 ayda 20 olmak üzere 40 lira aile yardımı ödemesini taahhüt ettiklerini, bu ödemeden sözleşmeli personelin de yararlanacağını kaydetti.

Ayrıca konfederasyonların uzun bir süredir talep ettikleri ancak, Anayasa Mahkemesi kararı dolayısıyla alamadıkları 10 liralık toplu görüşme priminin 15 liraya çıkarıldığı bilgisini veren Yazıcı, 2011 yılında her üç ayda bir olmak üzere 45'er lira ödeme yapılacağını söyledi.

Yazıcı, disiplin cezalarının tamamına karşı yargı yolunun açılması, memurlara aylık refakat izni verilmesi, aile yardımında çocuk sayısı sınırlandırmasının kaldırılması, emeklilere yapılan ödemenin 500 liradan 750 liraya çıkarılması gibi anayasa değişiklik paketi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklik kapsamında bulunan düzenlemelere 'gerçekleştirilmekte olan hususlar' başlığı altında ortaya çıkan tutanağın ekinde yer verildiğini ifade etti.

Bakan Yazıcı, bunun dışında takip edilmesi, yasa çıkarılması gereken ikincil derece işlemlerle çözüme kavuşturulması gereken pek çok konunun ekli listelerde yer aldığını belirtti.

KPSS 2010 da suçlanan kişi

FLAŞ!..

“KPSS'DE ŞOK İDDİA!..”

KPSS'DE SUÇLANAN GENÇ YAYLADA KOYUN OTLATIYORMUŞ!..


Türk Eğitim-Sen'in, KPSS'nin sorularını soru kitapçıkları basılmadan 5 gün önce internet üzerinden ele geçirdiğini ileri sürdüğü Baki Saçı'nın, Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü kasabasında ailesiyle birlikte yaşadığı ortaya çıktı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
Ajans Habertürk'ün telefonla ulaştığı Baki Saçı'nın amcası Mevlüt Saçı, "Yeğenim şu anda yaylada koyun otlatıyor. İddiaları duyunca hepimiz çok üzüldük. Kesinlikle bu iddialar yeğenime atılan iftiradır. Zaten yeğenim iki gün sonra yayladan gelecek ve savcılığa bu iddiaları ortaya atanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacak" dedi.

Beren Saat ve Bergüzar Korel şarkı söylüyorlar

Beren Saat ve Bergüzar Korel sadece oynamıyor oynadıkları dizilerin şarkılarını da seslendiriyorlar.



Kanal D'de, çok yakında ekrana gelecek olan "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisinin tanıtım filmi ekranda dönmeye başladı ve Beren Saat sesiyle hemen dikkatleri çekti…

Beren Saat daha önce Yeni Türkü'nün seslendirdiği Ege yöresine ait "Gel Gel Kayıkçı" türküsünü çıplak sesle söylemiş.

İŞTE BEREN SAAT’İN ŞARKI PERFORMANSI :



Oynadığı dizide şarkı seslendiren bir diğer isim de Bergüzar Korel.

Kısa bir süre önce atv ekranlarında izleyiciyle buluşan “Bitmeyen Şarkı” dizisinde bir pavyon şarkıcısını canlandıran Bergüzar Korel, tanıtımlarda “Damarımda Kanımsın” şarkısını seslendirdi...


İŞTE BERGÜZAR KOREL’İN ŞARKI PERFORMANSI :


Gamze Topuz Dinamit Dinle

Gamze Topuz - Dinamit Dinle Çarkıfelek

Sila - Sevişmeden Uyumayalim dinle video klip

Sıla - Sevişmeden Uyumayalım video klip



Sıla - Sevişmeden Uyumayalım Şarkı Sözü

Hiç çaresi yokmuş gibi
Mecbur kalanlardan mısın ?
Gitmek zor mu senin için
Mevcut duruma alışanlardan mısın ?
Aşk yok mu sence ?
Sevişmek herkesle aynı mı sence ?
Kalp yok mu sence ?
Hayata üşenenlerden misin sende ?

İster kırılıp dökülelim
İster yok olup dirilelim
Sevişmeden uyumayalım
Anlaşmadan ölmeyelim.. (2x)

Hiç cesareti yokmuş gibi
Mecbur susanlardan mısın ?
Uçmak zor mu senin için
Yürümeye bile korkanlardan mısın ?
Aşk yok mu sence ?
Sevişmek herkesle aynı mı sence ?
Kalp yok mu sence ?
Hayata üşenenlerden misin sende ?

İster kırılıp dökülelim
İster yok olup dirilelim
Sevişmeden uyumayalım
Anlaşmadan ölmeyelim.. (2x)

HJK HELSINKI: 0 - BEŞİKTAŞ: 4

HJK HELSINKI: 0 - BEŞİKTAŞ: 4

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İnönü'de 2-0 mağlup ettiği HJK Helsinki'yi deplasmanda 4-0 yenerek adını gruplara yazdırdı.
STAT: Sonera
HAKEMLER: Peter Rasmussen, Niels Hoeg, Lars Rix (Danimarka)

HJK HELSINKI: Wallen, Sumusalo, Magnusson, Fowler, Scapini (Dk. 77 Parikka), Westo, Pelvas (Dk. 46 Sorsa), Bah, Ojala, Mattia (Dk. 71 Ring), Makela
TEKNİK DİREKTÖR: Antti Muurinen

BEŞİKTAŞ: Cenk, Ekrem, Zapotocny, Ferrari, İsmail, Hilbert, Necip, Ernst, Guti (Dk. 74 Nihat), Quaresma (Dk. 67 Holosko), Bobo (Dk. 81 Nobre)
TEKNİK DİREKTÖR: Bernd Schuster

GOLLER: Dk. 15 Quaresma, Dk. 67 Guti, Dk. 77 Necip, Dk.90 artı 1 Holosko (Beşiktaş)
SARI KART: Dk. 38 Fowler (HJK Helsinki)



İspanya Domates Festivali Başladı

Domates savaşında 100 ton domates kullanıldı !

İspanya'nın doğusundaki Valencia kentinin La Foia de Bunyol kasabasında bugün başlayan festival kapsamında yapılan geleneksel domates savaşında, 100 ton domates kullanıldı.


1945 yılından bu yana ağustos ayının son çarşambasında yapılan La Foia de Bunyol'daki domates savaşı için ayrılan bir sokağa kamyonetlerle getirilen 100 ton domates, çoğunluğu genç yaklaşık 40 bin kişi tarafından birbirlerine atıldı.

Yerli veya yabancı turisti çekmek amacıyla gerçekleştiren bir etkinlik olan domates savaşı yaklaşık 1 saat sürerken, herhangi bir yaralanmaya yol açmaması için domatesin elde sıkılarak atılması gerekiyor.

La Foia de Bunyol'da festivallerden sorumlu belediye meclis üyesi Pilar Garrigues, basına yaptığı açıklamada, domates savaşını "ekonomik krize karşı en kolay stres atma aracı" olarak tanımladı.

"Katılmak için bir beyaz atlet, mayo, eski ayakkabı ve bir gözlük yeter" diyen Garrigues, "Ekonomik krizden kaynaklanan bütün stresinizi domates savaşıyla atabilirsiniz. Domates ayrıca cilt güzelliğine de yaradığından, parıldayan bir cilde sahip olabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Bu arada Afganistan'daki İspanyol askeri üssünde bu sabah meydana gelen bir çatışmada 2 İspanyol jandarmasının ölmesinden dolayı, domates savaşından önce saygı duruşunda bulunulduğu bildirildi.


AA

Mehmet Aurelio Beşiktaşa transfer oldu

Aurelio resmen Kartal!

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den İMKB'ye gönderilen açıklamada Mehmet Aurelio'nun transfer edildiği bildirildi.


Beşiktaş, İspanya'nın Real Betis takımında forma giyen milli futbolcu Mehmet Aurelio ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na yapılan açıklamada, ''Şirketimiz Real Betis oyuncusu Mehmet Aurelio yıllık 750 bin Euro garanti ücret ve 25 bin Euro maç başı ücreti karşılığında 2 yıllık sözleşme imzalamıştır. Anlaşma karşılığında Real Betis'e sözleşme fesih bedeli ödenmeyecektir'' denildi.

"ÇOK MUTLUYUM"
Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de resmi sözleşme imzalayan Beşiktaş'ın yeni transferi Mehmet Aurelio, siyah-beyazlı kulübe geldiği için mutlu olduğunu söyledi.

"HARİKA BİR KADRO KURDULAR"
Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesine açıklamada bulunan Aurelio, yeniden İstanbul'a döndüğü için büyük mutluluk yaşadığını belirterek, ''Büyük Beşiktaş taraftarının önüne çıkmak için sabırsızlanıyorum. Başkanımız Yıldırım Demirören başta olmak üzere tüm yönetim kurulu büyük bir çaba göstererek harika bir kadro kurdular. Böylesine büyük bir kadronun içerisinde yer almak beni çok mutlu ediyor. Kendimi çok zinde ve hazır hissediyorum'' dedi.

"FENERBAHÇE'DEYKEN DE ETKİLENİYORDUM"
BJK İnönü Stadı'nın zeminine çıkıp taraftarlarla buluşmayı çok istediğini ifade eden Aurelio, duygularını şu sözlerle ifade etti:

''İnönü Stadı'nın zeminine çıkmak için sabırsızlanıyorum. Fenerbahçe'deyken ve A Milli Takım'dayken İnönü Stadı'na çıktığımda stadın atmosferi beni çok etkiliyordu. Şimdi o stada, o takımın oyuncusu olarak gelecek olmak çok heyecan verici. Taraftarın 90 dakika boyunca hiç susmadığını, şarkı söylediğini, tezahürat yaptığını ve takımını desteklediğini biliyorum. O desteği arkamıza alıp, teker teker hedeflere koşacağız. Guti, Quaresma, Nihat, Hilbert gibi transferlerin yanında olmak beni çok mutlu ediyor. Bu takımın başında dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olan Schuster'i görmek heyecanımı ikiye katlıyor. Dünyanın en ünlü teknik direktörlerinden birisinin oyuncusu olunca insanın şevki biraz daha artıyor.''

RICARDINHO OLAYI
Fenerbahçe'de forma giyerken Şükrü Saracoğlu Stadı'nda siyah-beyazlıların eski futbolcusu Ricardinho ile yaşadığı olaya da değinen Aurelio, ''Benim Beşiktaş camiası ile hiçbir zaman problemim olmadı. Ricardinho ile yaşadığımız tamamen maç sonunda yaşanan bireysel bir olaydı. Ben olayı unuttum bile'' ifadelerini kullandı.

Sıla - ... dan Sonra dinle video klip

Sıla - ... dan Sonra video klip



Sıla - ... dan Sonra Şarkı Sözü

Soldan kalktım bu sabah olamazmı
Terslendim bakkala çakkala olamaz mı
Kudurttular belki beter oldum
Hiç uyutmadı belki hayatımın sen gerçegi


Tek taraflı olurmu yani bu işler
Yüzde elli haksızlık payın
Hababam dürter
Yok rahar uyku
Mecbur kalkıp yakıcan bir sigara
Koyucan takkeyi tam ortaya


Kendine güvenen şöyle gelsin
Bıraksın inadı dile gelsin
Sözünden dönen namert çıksın
Bizde böyle bundan sonra
Kafayı düzelttim senden sonra
Kendime yararım bundan sonra
İster gelirim ister gelmem
Hesap mı vericez bundan sonra!
Götüne güvenen şöyle gelsin
Bıraksın inadı dile gelsin
Sözünden dönen namert çıksın
Bizde böyle bundan sonra
Kafayı düzelttim senden sonra
Kendime yararım bundan sonra
İster gelirim ister gelmem
Hesap mı vericez bundan sonra


Evet gözümün üstünde kaşım var
Hiç utanmıosun dimi?
Kavganın da adabı var
Zerre kesmez seni
Bu düz ayak sevmeler
Sende aksiyonsuz yaşanmıyor aşklar

(Nakarat)

BİR :Hayat senin hayatın

İKİ :Vahşi biraz tabiatın

Sert lugatın şiddetli tavrın
Huzur istedin ama yine bulamadın
Gül her son bir başlangıç
Güle güle, Güle güle
Kolay ilişki gelmez işine
Biliyorum seni
Kaderin ellerinde sakın üzme kendini!...

(Nakarat)...

Sıla - Kenar Süsü dinle video klip izle

Sıla - Kenar Süsü Video Klibi




Sıla - Kenar Süsü Şarkı Sözü

Kenar süsü oldum hayatında
Yani olmasamda olurdu
Kaza süsüde verirdim vefatıma
Yokluğum boşluk yaratmazdı
Seni aramamam sormamam
Bakmadan uzaklaşmam
Eminim çok hora geçti
Hurdaya çıktı içim
Farkettin mi hiçe döndüm
Çürüye çürüye tükendim

Rezil ettim kendimi
Dağattım içtim düştüm
oOa buna ağladım
İçimden döküldüm
Gülmeyi unuttum
Kendimi dinlemekten
Hastalık hastası
Oldum senin yüzünden

Kenan Doğulu - Hande Yener - Aşk Kokusu - Ara Beni Lütfen

Beşiktaş - HJK Helsinki hilbertin golü

Günceldir blogspot com

Sitemiz yayın hayatına başlıyor...

Bir kaç gün içerisinde sitede en güncel içerikleri bulabilirsiniz.